Μία λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο για το σχολικό κολατσιό, το ταπεράκι του ολοήμερου ακόμα και το παιδικό πάρτι!
- νερό περιπού 1 ποτήρι του νερού χλιαρό
- ελαιολαδο περιπου μισό του ποτηριού του νερού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλάκια του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 500
Υλικά
- ελαιολαδο 100 γραμμάρια περίπου
Για το φύλλο
- ζαμπόν 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο
- φέτα 300
- μυζήθρα 1/4 του κιλού
- κεφαλοτύρι 3 χούφτες
- αυγα 2
Για την γέμιση
Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι από τις αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων και ειδικά των μικρών, αφού τα αλλαντικά σε συνδυασμό με τα τυριά που λιώνουν προσφέρουν μία μοναδική γεύση. Εσείς, αν θέλετε να φτιάξετε αυτή τη ζαμπονοτυρόπιτα για παιδιά, να χρησιμοποιήσετε σπιτικό ζαμπόν που θα βρείτε τη συνταγή εδώ
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για ζαμπονοτυροπιτάκια
Η γεύση είναι το ίδιο εξαιρετική. Είναι μία πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με σπιτικό και τραγανό φύλλο που συνδυάζει πολλά τυριά και φυσικά τα αγαπημένα μας αλλαντικά. Εμείς επιλέξαμε το ζαμπόν και μέσα σε δύο μέρες το πολύ το ταψί είχε αδειάσει. Τελείως.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο:
Εκτέλεση για την ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο
Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη προς σφιχτή.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί το λαδώνουμε και απλώνουμε από πάνω το πρώτο φύλλο.
Το λαδώνουμε. Πάνω από το φύλλο απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε και αυτό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, με το τριμμένο κεφαλοτύρι, την τριμμένη μυζήθρα, το ζαμπόν και τα αυγά. Απλώνουμε την γέμιση πάνω από τα δύο πρώτα φύλλα και κλείνουμε με τα 2 τελευταία φύλλα και αυτά λαδωμένα μεταξύ τους.
Δείτε ακόμα Σκεπαστή ζαμπονοτυρόπιτα κόλαση
Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν έξω από το ταψί προς τα μέσα και κλείνουμε την πίτα. Ψήνουμε για αρχή πάνω κάτω, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου και στο τέλος, στο αερόθερμο μέχρι να πάρει χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr