Close
Ζαμπονοτυροπιτάκια-χωρίς φύλλο-με μαγιά-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα, φουσκωτά και εύκολα ζαμπονοτυροπιτάκια βραχάκια με ζύμη μαγιάς και λαχταριστή γέμιση , για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι αλλά και για το σνακ όλης της οικογένειας. Ιδανικά για τις αρχάριες στη μαγειρική και τις πολυάσχολες γυναίκες

από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.

    Για το άλειμμα

  • αυγα 1
  • νερό 1 κουταλιά της σούπας

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

 

Αφράτη ζύμη της γιαγιάς για τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια

 

Μπορεί να θέλουμε πάντα να δίνουμε το καλύτερο στα παιδιά μας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Η έλλειψη χρόνου ή εμπειρίας πολλές φορές μας εμποδίζουν στη μαγειρική. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα, πανεύκολα και με σίγουρη επιτυχία ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο, με μαγιά. Θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με μαγιά:

 

Ζαμπονοτυροπιτάκια-χωρίς φύλλο-με μαγιά-συνταγή-

Εκτέλεση για τα ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με μαγιά

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, τη ξερή μαγιά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για λίγο, σκεπασμένο και όσο περιμένουμε, θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα.

Αφού φουσκώσει το μείγμα προσθέτουμε τα αυγά, το ασπράδι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ενώ δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, την ρίγανη και το πιπέρι. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και την θρυμματισμένη φέτα.

 

Ζαμπονοτυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν

 

Επίσης βάζουμε τη μπριζόλα αλλαντικό ψιλοκομμένη και τα κάνουμε όλα μαζί μία ζύμη. Πλάθουμε τα βραχάκια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό για το άλειμμα, αλείφομε τα ζαμπονοτυροπιτάκια μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά πάνω κάτω.

Tips για τα ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με μαγιά

Εμείς χρησιμοποιήσαμε 50 γραμμάρια παραπάνω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Το πιπέρι και η ρίγανη είναι προαιρετικά. Αλείψαμε τα χέρια μας με ηλιέλαιο για να πλάθονται πιο εύκολα.

Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά

Σπιτικό παριζάκι συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ

Ζαμπονοτυροπιτάκια-χωρίς φύλλο-με μαγιά-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr