Συνταγή για αφράτα, φουσκωτά και εύκολα ζαμπονοτυροπιτάκια βραχάκια με ζύμη μαγιάς και λαχταριστή γέμιση , για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι αλλά και για το σνακ όλης της οικογένειας. Ιδανικά για τις αρχάριες στη μαγειρική και τις πολυάσχολες γυναίκες
από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ηλιέλαιο 1/2 ποτήρι
- φέτα 300 γραμμάρια
- αυγα 2
- ασπραδια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κιλό περίπου
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπριζόλα 100 γραμμάρια (αλλαντικό)
- ρίγανη Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αφράτη ζύμη της γιαγιάς για τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια
Μπορεί να θέλουμε πάντα να δίνουμε το καλύτερο στα παιδιά μας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Η έλλειψη χρόνου ή εμπειρίας πολλές φορές μας εμποδίζουν στη μαγειρική. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα, πανεύκολα και με σίγουρη επιτυχία ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο, με μαγιά. Θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με μαγιά:
Εκτέλεση για τα ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με μαγιά
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, τη ξερή μαγιά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για λίγο, σκεπασμένο και όσο περιμένουμε, θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα.
Αφού φουσκώσει το μείγμα προσθέτουμε τα αυγά, το ασπράδι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ενώ δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, την ρίγανη και το πιπέρι. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και την θρυμματισμένη φέτα.
Ζαμπονοτυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν
Επίσης βάζουμε τη μπριζόλα αλλαντικό ψιλοκομμένη και τα κάνουμε όλα μαζί μία ζύμη. Πλάθουμε τα βραχάκια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό για το άλειμμα, αλείφομε τα ζαμπονοτυροπιτάκια μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά πάνω κάτω.
Tips για τα ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με μαγιά
Εμείς χρησιμοποιήσαμε 50 γραμμάρια παραπάνω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Το πιπέρι και η ρίγανη είναι προαιρετικά. Αλείψαμε τα χέρια μας με ηλιέλαιο για να πλάθονται πιο εύκολα.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024