Συνταγή για ζαμπονοτυροπιτάκια βραχάκια. Ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με φέτα και ζαμπόν για το σχολικό κολατσιό ή το παιδικό πάρτι. Φτιάχνονται πανεύκολα και χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη και θα μας λύσουν τα χέρια αφού τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Μία συνταγή που την είδαμε από την φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ηλιέλαιο 1/2 ποτήρι
- φέτα 300 γραμμάρια
- αυγα 2
- ασπραδια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κιλό περίπου (μπορεί και λίγο παραπάνω)
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπριζόλα 100 γραμμάρια καπνιστή (αλλαντικό)
- ρίγανη Κατά βούληση
- πιπέρι 1 πρέζα
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αφράτη ζύμη της γιαγιάς για τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια
Τα σχολεία σιγά σιγά θα ξεκινήσουν και πάλι και το μόνιμο πρόβλημα “τί να φτιάξουμε πάλι σήμερα για τα παιδιά;” θα προκύψει και πάλι. Σήμερα λοιπόν φτιάχνομε ζαμπονοτυροπιτάκια με φέτα και καπνιστή μπριζόλα, χωρίς φύλλο και χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ζαμπονοτυροπιτάκια βραχάκια:
Εκτέλεση για τα ζαμπονοτυροπιτάκια βραχάκια
Αρχικά σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για λίγο και θρυμματίζουμε με τα χέρια την φέτα.
Προσθέτουμε τα ολόκληρα αυγά, το ασπράδι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως και λίγο παραπάνω) και το αλάτι στο μείγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε την ρίγανη, το πιπέρι και την θρυμματισμένη φέτα και τα κάνουμε όλα μαζί μία ζύμη.
Στο τέλος βάζουμε την καπνιστή μπριζόλα και ανακατεύουμε. Με 1 κουτάλι της σούπας παίρνουμε 1 μέρος του μείγματος και το πλάθουμε σε στρογγυλό μπαλάκι. Το τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Ζαμπονοτυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν
Χτυπάμε τα αυγά για το άλειμμα μαζί με το νερό και αλείφουμε με το μείγμα τα ζαμπονοτυροπιτάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά, στον αέρα.
Tips για τα ζαμπονοτυροπιτάκια βραχάκια
Εμείς χρειαστήκαμε επιπλέον 50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Η ρίγανη και το πιπέρι είναι προαιρετικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτίκο ζαμπον δειτε τη συνταγή εδώ
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει