Ζαμπονοτυρόπιτες με ζύμη πατάτας για τα παιδάκια σας αλλά και για εσάς τους ίδιους. Υπέροχες Ζαμπονοτυρόπιτες με κεφαλοτύρι, γκούντα, ζαμπόν, πατάτα και μερικά ακόμη αγνά υλικά!
- πατατες 600γρ. βραστές
- αλευρι 250γρ.
- κεφαλοτύρι 100γρ.
- μπέικιν πάουντερ 5γρ.
- μαιντανος 2 κ.σ.
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- σουσαμι Προαιρετικά λίγο
Υλικά
Δείτε ακόμα 4+1 λαχταριστές και εύκολες πίτες για το κολατσιό στο σχολείο που θα ζήλευε και το καλύτερο κυλικείο!
Είναι μία από τις αγαπημένες μας συνταγές διότι μπορούμε να τις απολαύσουμε με δύο τρόπους! Μπορούμε να τις ψήσουμε στον φούρνο για πιο υγιεινά ή μπορούμε να τις τηγανίσουμε, αν θέλουμε να το ρίξουμε λίγο έξω. Όπως κι αν το δοκιμάσετε θα σας αρέσουν πολύ! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τις βραστές πατάτες. Ξεκινάμε να τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Αφού τις πολτοποιήσουμε προσθέτουμε το αλεύρι, το κεφαλοτύρι τριμμένο, το μπέικιν πάουντερ, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά το μείγμα μας.
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια καλά τα υλικά μας. Στην συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας, Ακουμπάμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο την ζύμη και την πλάθουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να γίνει κάτι σαν κύλινδρος. Τότε χωρίζουμε την ζύμη μας σε 20 κομμάτια.
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι με τα χέρια. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το τυρί γκούντα, τριμμένο, το ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σαν ένα μικρό πιτάκι. Στο κάθε πιτάκι βάζουμε από 1 γεμάτο κ.γ γέμισης. Κλείνουμε προσεκτικά το κάθε πιτάκι διπλώνοντας το.
Πιέζουμε τις άκρες προσεκτικά από κάθε πιτάκι με τα δάχτυλά μας.
Tips
Μπορούμε να απολαύσουμε τις Ζαμπονοτυρόπιτες μας ψημένες στο φούρνο ή τηγανιτες. Για να τις τηγανίσουμε βάζουμε σε ένα τηγάνι το σπορέλαιο να κάψει. Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλουμε να τα ψήσουμε βάζουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τα ζαμπονοτυροπιτάκια. Τα αλείφουμε με σπορέλαιο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την συνταγή:
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Konstantina’s Kitchen
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές