Μια συνταγή για ένα ελαφρύ γλυκό ιδανικό για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια. Δροσερό και ανάλαφρο Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ.
Υλικά συνταγής
2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0 %
3 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε μικρούς κύβους
15-20 σαβαγιάρ
1/2 φλ. τσαγιού χυμό ροδάκινο ή λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση συνταγής
Διαλύετε τη σκόνη του ζελέ σε δύο ποτήρια βραστό νερό και αφήνετε το μείγμα να μισοκρυώσει. Ρίχνετε σε μικρή φόρμα φόρμα του κέϊκ ή σε μικρή φόρμα σαν της φωτογραφίας μας, λίγο από το ζελέ, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και τη βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Προσθέτετε στο υπόλοιπο ζελέ το γιαούρτι και τα ροδάκινα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενές μείγμα. Βγάζετε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζετε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
Ολοκληρώνετε το γλυκό στρώνοντας από πάνω τα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με χυμό ροδάκινο ή με λικέρ αμαρέτο [αν δεν το σερβίρετε σε παιδιά].
Το βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Για να το σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα.
greece.fage.eu
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Κλεάνθης δένει τη Χριστίνα και την χτυπά ανελέητα για να ομολογήσει
- Η Μαίρη Συνατσάκη παντρεύτηκε με τον Νίκο Μουτσινά
- Παραμονή των Αγίων Ταξιαρχών : Μαζέψετε ρούχα και παπούτσια από έξω απόψε το βράδυ
- Αμαλιάδα -Μητέρα Ειρήνης Μουρτζούκου : “Πιστεύω ότι σκότωσε τα παιδιά – Έχω αποδείξεις”
- Ηλέκτρα : Ανατροπή – Ο Βρεττός ζει και βασιλεύει