Θέλεις γλυκό; Δοκίμασε αυτή τη διαφορετική εκδοχή του μπανόφι! Σίγουρα θα σε ξετρελάνει.
Υλικά για 6 µερίδες
Για τα ρολάκια µπανάνας µε κανταΐφι
6 µπανάνες
400 γρ. φύλλο κανταΐφι
Ηλιέλαιο για τηγάνισµα
200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκοµµένη
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκοµµένη
200 ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση
1. Φτιάξε το κανταΐφι και τα ρολάκια µπανάνας. Κάλυψε ένα ταψί µε αντικολλητικό χαρτί. Αφράτεψε το φύλλο κανταΐφι µε τα χέρια και άπλωσέ το στο ταψί. Περίχυσε µε το λιωµένο βούτυρο και ανακάτεψε ώστε να πάει παντού. Ξεφλούδισε τις µπανάνες και τύλιξε καθεµία µε φύλλο κανταΐφι. Τοποθέτησε στην κατάψυξη για 10΄, ώστε να κρυώσει το βούτυρο.
2. Φτιάξε τη σάλτσα σοκολάτας. Σε µια κατσαρόλα τοποθέτησε την κρέµα γάλακτος και δώσε µια βράση σε δυνατή φωτιά. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τις σοκολάτες. Ανακάτεψε µε αυγοδάρτη µέχρι να έχεις µια λεία σάλτσα.
3. Σε µια κατσαρόλα ζέστανε το ηλιέλαιο. Βγάλε τις µπανάνες από την κατάψυξη και κόψε σε ρολάκια µήκους 3-4 εκ. Τηγάνισε τα ρολάκια στο ηλιέλαιο για 4΄-5΄, σε δυνατή φωτιά, µέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφαίρεσε τα από τη φωτιά µε τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε απορροφητικό χαρτί.
4. Σέρβιρε το γλυκό βάζοντας σε ένα πιάτο 3-4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα σοκολάτας και τοποθετώντας από πάνω τα ρολάκια της µπανάνας.