Close

Ζουμερά παραδοσιακά παπουτσάκια με σάλτσα και όλα τα μυστικά τους

Ζουμερά παραδοσιακά παπουτσάκια με σάλτσα και όλα τα μυστικά τους

Τα παπουτσάκια είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που όλοι οι Έλληνες, χαίρονται να την απολαμβάνουν. Μπορεί για τις Ελληνίδες νοικοκυρές να είναι μπελαλίδικη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και δύσκολη.

Σίγουρα δεν είναι μια συνταγή…του ποδαριού, όμως η διαδικασία για να την φτιάξεις είναι πολύ εύκολη. Αποφασίσαμε λοιπόν να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας μία από τις αγαπημένες μας συνταγές για παπουτσάκια. Διαβάστε την παρακάτω:

Εκτέλεση Παπουτσάκια

Στην αρχή πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Στην συνέχεια τις χαρακώνουμε σταυρωτά και τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Τις αλατίζουμε ελαφρώς, τις ραντίζουμε με λαδάκι και τις ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Αφού τις βγάλουμε, τις πατάμε ελαφρώς μέσα για να κάτσει η ψίχα τους και τις αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τον κιμά

Ετοιμάζουμε τον κιμά σε μια βαθιά κατσαρόλα, καβουρδίζοντας τον, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και την κανέλα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας για να καβουρδιστεί και αυτός και να βγάλει τα αρώματα του.

Αφήνουμε τον κιμά για 20 λεπτά να σιγοβράζει μέχρι να μελώσει η σάλτσα του. Τον αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς αφού είναι έτοιμος. Όσο κρυώνει ο κιμάς ξεκινάμε την προετοιμασία για την σάλτσα μας.

Δείτε ακόμα Τα πιο εύκολα, γρήγορα (χωρίς πολλά λάδια) παπουτσάκια για παιδια

Εκτέλεση για την σάλτσα

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρουμε σε καυτό λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε και λίγο νερό και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.

Την γυρίζουμε μέσα στο ταψί που θα βάλουμε τις μελιτζάνες. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες μέσα στο ταψί με την σάλτσα και τις γεμίζουμε με κιμά.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και καβουρδίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και βάζουμε αλάτι και πιπέρι με προσοχή.

Στο τέλος, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε την μπεσαμέλ μέχρι να λιώσει το τυρί. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμας και τις απλώνουμε πάνω στα παπουτσάκια. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον τυρί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180-190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Ζουμερά παραδοσιακά παπουτσάκια με σάλτσα και όλα τα μυστικά τους Ζουμερά παραδοσιακά παπουτσάκια με σάλτσα και όλα τα μυστικά τους Ζουμερά παραδοσιακά παπουτσάκια με σάλτσα και όλα τα μυστικά τους

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr