Συνταγή για ζουμερό Κέικ μανταρινιού της Γκόλφως Νικολού. Ένα μυρωδάτο Κέικ μανταρινιού από την Γκόλφω με πολτοποιημένα μανταρίνια, Και ενα φανταστικό γλάσο μανταρίνι.
- μανταρίνι 3 χωρίς φλούδα
- αυγα 3
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- καλαμποκέλαιο 130 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 150 γραμμάρια
- βανίλια 1
- μανταρίνι ξύσμα από 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 320 γραμμάρια
Υλικά
- μανταρίνι Χυμός από 1 μεγάλο
- ζάχαρη άχνη Όσο πάρει
Για τον γλάσο
Ένα μυρωδάτο κέικ μανταρινιού είναι πάντα ένα καλό κέρασμα για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας, να το προσφέρουμε στα παιδιά μας σαν ένα γλυκό ή να το απολαύσουμε όταν έχουμε υπογλυκαιμίες. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε ένα αφράτο και μυρωδάτο κέικ μανταρινιού από την αγαπημένη μας Γκόλφω.
Η προετοιμασία γι’ αυτό το κέικ κρατάει μόνο 5 λεπτά και δεν χρειάζεται καν μίξερ. Είναι πανεύκολο και αυτό το κέικ μανταρινιού είναι σκέτο βαμβάκι. Λιώνει στο στόμα και έχει έντονη μυρωδιά και άρωμα μανταρινιού. Τα παιδιά θα το λατρέψουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Ζουμερό Κέικ μανταρινιού της Γκόλφως :
Ας ξεκινήσουμε την μέρα μας με καφεδάκι κ το πιο μυρωδάτο κέικ μανταρινιού της αγαπημένης μας Γκόλφω Νικολού. Μοσχομύρισε το σπίτι.
Εκτέλεση για το Ζουμερό Κέικ μανταρινιού της Γκόλφως
Αρχικά καθαρίζουμε τα μανταρίνια μας από την φλούδα και τα βάζουμε στο μούλτι. Τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός. Στο ίδιο μούλτι προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τη βανίλια και το καλαμποκέλαιο. Επίσης προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας χυλός και να απορροφήσει πλήρως το αλεύρι. Προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα χειρός.
Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα 18 εκατοστών και το ψήνουμε πάνω κάτω εστία, στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο μανταρινιού και απολαμβάνουμε.
Εκτέλεση για το γλάσο μανταρινιού
Στύβουμε το μανταρίνι και προσθέτουμε στον χυμό μανταρινιού λίγη λίγη την ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας. Σταματάμε να προσθέτουμε ζάχαρη άχνη όταν το γλάσο μας γίνει μέτριο και όχι πολύ πηχτό.
Tips για το Ζουμερό Κέικ μανταρινιού της Γκόλφως
Αν δεν έχουμε στραγγιστό γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε όποιο γιαούρτι μας αρέσει κι αν δεν έχουμε καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Αντί για γλάσο μανταρινιού μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή για Ζουμερό Κέικ μανταρινιού της Γκόλφως στο παρακάτω βίντεο:
Η φωτογραφία της συνταγής είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή