Συνταγή για Ζουμερό σοκολατένιο κέικ αφρός. Ζουμερό σοκολατένιο κέικ αφρός χωρίς μίξερ και γαρνιρισμένο με φράουλες και ζάχαρη άχνη για το παιδικό πάρτι αλλά και την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
- ζαχαρη 2 κούπες
- σπορέλαιο 1/2 κούπα
- βανίλια 2
- σοδα 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- κακαο 3/4 της κούπας
- αυγα 2
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ 3/4 της κούπας
- νερό 1 κούπα βραστό
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Αρκετή
- φραουλες Λίγες
Για το γαρνίρισμα
Ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όλο και πλησιάζει. Έτσι σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο επιδόρπιο για το ρομαντικό σας δείπνο. Ζουμερό σοκολατένιο κέικ αφρός, χωρίς μίξερ έτοιμο σε 5 λεπτά.
Είναι ένα ζουμερό σοκολατένιο κέικ αφρός που λιώνει στο στόμα εξαιτίας του βραστού νερού που θα βάλουμε στο μείγμα. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο νόστιμο με σαντιγί αντί για ζάχαρη άχνη και πολλές φράουλες ή άλλα φρούτα του πάθους. Τέλεια ιδέα και για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι αφού όλα τα παιδιά αγαπούν την σοκολάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Ζουμερό σοκολατένιο κέικ αφρός:
Και ενώ χιονίζει στις Κυκλάδες μας από χτες και εμείς εδώ έχουμε μείνει με την “Ελπίδα” να το στρώσει, ενώ το σοκολατένιο κέικ αφρός… χωρίς μίξερ σε 5 λεπτά έτοιμο να συνοδεύσει το τσαγάκι μας.
Εκτέλεση για το κέικ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον ζάχαρη και την ανακατεύουμε με το σπορέλαιο με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στο τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί 30 εκατοστών και την πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και προσθέτουμε το μείγμα μας στην φόρμα.
Δείτε ακόμα Εκμέκ με βάση από κέικ σοκολάτας
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Βάζουμε τις φράουλες και σερβίρουμε.
Tips για το Ζουμερό σοκολατένιο κέικ αφρός
Η υφή αυτού του κέικ είναι πιο νερουλή από τα συνηθισμένα. Μπορούμε αντί για σπορέλαιο να βάλουμε την ίδια ποσότητα βούτυρο και να προσθέσουμε και ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορούμε να βάλουμε και λικέρ της αρεσκείας μας.
Το τσεκάρουμε αν έγινε βάζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι. Μπορεί να είναι υγρό μέσα σαν σιροπιασμένο, αλλά έτσι είναι η φύση του κέικ μας. Και πάλι το καλαμάκι θα βγει στεγνό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr