Θέλετε να φάτε τον δικό σας ζουμερό γύρο κοτόπουλο; Σήμερα θα δούμε πως να φτιάξουμε ζουμερό γύρο χοιρινό, καλύτερο και από αγοραστό με όλα τα μυστικά του, συμπεριλαμβανομένου και του μυστικού του να βγάλεις τα κόκκαλα.
Αχ…ο γύρος είτε χοιρινός είτε κοτόπουλο είναι σκέτη νοστιμιά και είμαστε ξακουστοί και στο εξωτερικό γι’ αυτό το έδεσμα! Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να μην πλουτίσουμε άλλο τα γυράδικα. Θα φτιάξουμε σπιτικό γύρο κοτόπουλου με όλα τα μυστικά.
Δείτε ακόμα Γύρος κοτόπουλο σε τηγάνι
Ζουμερός, ζουμερός, νόστιμος και λιώνει στο στόμα. Κι αν αναρωτιέστε πως να ξεκοκκαλίσετε το κοτόπουλο, σήμερα θα μάθουμε το μεγάλο μυστικό που θα μας λύσει τα χέρια! Δοκιμάστε τον και δεν θα τον αλλάζετε με κανένα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον γύρο κοτόπουλο:
Recipe ingredients
6 chicken legs or breast
2 tbsp mustard
50-70g olive oil
1 tsp thyme
Juice of half a lemon
1 tsp sweet paprika
1 tsp smoked paprika
1 tbsp Curry
Salt
Pepper
Εκτέλεση για τον γύρο κοτόπουλο
Αρχικά παίρνουμε το μπούτι κοτόπουλου και με το μαχαίρι κόβουμε το κόκαλο στο κάτω μέρος. Έπειτα κόβουμε τα κόκαλα της ραχοκοκαλιάς στο πάνω μέρος του μπουτιού. Με το ίδιο μαχαίρι, χαράζουμε ευθεία στο κόκαλο του κάτω μέρους του κοτόπουλου όπως θα δούμε στο βίντεο.
Παίρνουμε ένα μικρότερο μαχαίρι, το βάζουμε από την μέσα και πίσω μεριά του κοτόπουλου, κόβετε λίγο και αφαιρείται το κρέας του κάτω μέρους από το κόκαλο. Κάνουμε άλλη μία ευθεία χαρακιά στο κόκαλο που υπάρχει στο πάνω μέρος του μπουτιού και αφαιρούμε το κρέας από το κόκαλο με τον ίδιο τρόπο.
Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας περίπου αλάτι, πιπέρι, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα και το κάρυ και ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα παντού. Βάζουμε το μπολ για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Δείτε ακόμα Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με τυριά
Έπειτα απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε στο ταψί τα φιλέτα κοτόπουλου το ένα πάνω στο άλλο και με το χέρι μας τα αλείφουμε, με την υπόλοιπη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ. Κλείνουμε το κοτόπουλο με την βοήθεια της λαδόκολλας σε φάκελο.
Από πάνω βάζουμε και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Στα 15 λεπτά, ανοίγουμε την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αφού ψηθεί, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και είναι έτοιμος.
Tips για τον γύρο κοτόπουλο
Μπορούμε και να βγάλουμε την πέτσα αν δεν την θέλουμε.
Δείτε το βίντεο παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr