Λαχταριστή Ζυμαρόπιτα Ηπείρου για κολατσιό στο σχολείο από την αγαπημένη μας Ήπειρο, χωρίς φύλλο και με την αγαπημένη σας φέτα. Ιδανική πίτα για σχολικό κολατσιό ή ολοήμερο.
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- αυγα 2
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι
- φέτα 250 γραμμάρια
- κεφαλοτύρι 50 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
Αν θέλετε ένα χορταστικό πρωινό ή ένα νόστιμο μεσημεριανό για το ολοήμερο αυτή η ζυμαρόπιτα Ηπείρου θα σας λύσει τα χέρια. Το ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα μερικές μέρες μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, όμως ξέρουμε επίσης ότι από τώρα παίρνετε ιδέες για το κολατσιό των παιδιών.
Δείτε ακόμα Ατομικές τυρόπιτες χωρίς φύλλο για κολατσιό στο σχολείο
Κι επειδή η σημερινή εποχή μεγαλώνει παιδιά που τα περισσότερα είναι απαιτητικά στο φαγητό, η ζυμαρόπιτα αυτή έχει τόσο νόστιμη γεύση που κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί. Είναι επίσης μία εξαιρετική πρόταση και για το κολατσιό των μεγάλων ή τους μπουφέδες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Ζυμαρόπιτα Ηπείρου για κολατσιό στο σχολείο
Εκτέλεση για την Ζυμαρόπιτα Ηπείρου για κολατσιό στο σχολείο
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με το φρέσκο γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό χυλό.
Ρίχνουμε την μισή φέτα θρυμματισμένη και το κεφαλοτύρι τριμμένο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί 26×35 εκατοστών και το λαδώνουμε. Το πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό και μεταφέρουμε τον χυλό μας.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σουσάμι για κολατσιό στο σχολείο
Σκορπίζουμε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι και την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει, για 40-45 λεπτά. ανάλογα και τον φούρνο μας.
Tips για την Ζυμαρόπιτα Ηπείρου για κολατσιό στο σχολείο
Μπορεί να μην χρειαστεί αλάτι, αν τα τυριά μας είναι αλμυρά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους