Μια μέρα που δεν είxαμε ούτε αυγο αλλά ούτε γαλά,τα καμάρια μου θέλανε κρέπες!Ετσι και εγω αυτοσχεδιασα και βγήκε ενα υπεροχο αποτέλεσμα! Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε.
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-2 1/2 φλιτζάνια νερό (δύο με δυόμισι)
4 κ.σ. ζάχαρη
3/4 κ.γ. αλάτι
5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
6 κ.σ. σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Aνακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλαςΑφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός
μπορειτε να τις γεμισετε με τη μαρμελαδα μπανανα που εχει κανει θραυση η με τη νηστισιμη μερεντα
Αν τις θελετε αλμυρες γεμιστε τες με νηστισιμη μπεσαμελ νηστίσιμο τυρί και λαχανικά και θα ειναι υπεροχες!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια είναι τα απόλυτα τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου 2024
- Γεράσιμος Μιχελής : 19 χρόνια μετά ο «Κακός» του “Παρά 5” είναι ένας άλλος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Netflix : Όλοι οι κρυφοί κωδικοί για την πλοήγηση και την εξερεύνηση περιεχομένου
- Κωνσταντίνος Αργυρός : Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα- Ολες οι λεπτομέρειες