Ζύμη για Αφράτα και πανεύκολα, οικονομικά λουκανικοπιτάκια για το ταπεράκι του ολοήμερου ή το παιδικό πάρτι από τον αγαπημένο μας Παναγιώτη Παπαδάκη!
- αλεύρι για τσουρέκια 600 γραμμάρια
- βούτυρο γάλακτος 160 γραμμάρια αγελαδινό
- Γάλα φρέσκο 140 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- αυγα 2
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Τα λουκανικοπιτάκια τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και ο Παναγιώτης Παπαδάκης, μας δείχνει μία υπέροχη συνταγή για σπιτικά λουκανικοπιτάκια για μικρούς και μεγάλους. Είναι τέλεια επιλογή για το παιδικό πάρτι, για τον μπουφέ των μεγάλων ή για ένα μεζεδάκι με μπύρα και καλή παρέα.
Δείτε ακόμα Λουκανικοπιτάκια με φύλλο κρούστας
Πολλές φορές τα έχουμε φτιάξει και για το ταπεράκι του ολοήμερου όταν δεν μας έχει μείνει φαγητό από χθες και δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε. Είναι πανεύκολα και μπορείτε να τα δοκιμάσετε ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα λουκανοπιτάκια του Παναγιώτη Παπαδάκη
ENGLISH
For the dough
600 g flour for bread
160 gr cow butter
140 g milk
1 tbsp sugar
2 tsp salt
2 eggs
9 g dry yeast
For inside
Mustard
300 g sausage
For spreading
1 egg
33 pieces
GERMAN
-Zutaten
Für den Teig
-600 g Mehl für Brot
-160 gr Kuhbutter
-140 g Milch
-1 EL Zucker
-2 TL Salz
-2 Eier
-9 g Trockenhefe
-Für innen
-Senf
-300 g Wurst
-Zum Verteilen
-1 Ei
33 Stück
Εκτέλεση για τα αφράτα λουκανοπιτάκια του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι για τσουρέκι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.
Ύστερα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Έπειτα κόβουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρόγγυλο σχήμα. Προσθέτουμε αν θέλουμε μουστάρδα η αφήνουμε σκέτο το ζυμάρι μας. Στην συνέχεια βάζουμε γύρω γύρω τα λουκάνικά μας και κόβουμε τριγωνικά εκεί που υπάρχει το κάθε λουκάνικο.
Δείτε ακόμα Super αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί
Τα τυλίγουμε και τα αλείφουμε με αυγό το καθένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180c
Tα λουκανοπιτάκια μας είναι έτοιμα αφράτα και λαχταριστά να τα απολαύσουμε!!! Καλή σας επιτυχία.
Tips για τα αφράτα λουκανοπιτάκια του Παναγιώτη Παπαδάκη
Βγαίνουν 33 κομμάτια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος