Ζύμη για αλμυρά άλλα και γλυκά κρουασανάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά!Αλμυρά και γλυκά κρουασάν αφράτα άλλα με τυριά και ζαμπόν και άλλα με πραλίνα!! Δεν έμεινε κανένα.
Υλικά και εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, το λάδι, τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά και αλεύρι όσο πάρει για να μη κολλάει στα χέρια,περίπου 400-500 γρ . Όλα μαζί..Τα ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό, και γεμίζουμε με ότι θέλουμε.. Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με ελάχιστο γάλα.Βγαίνουν περίπου 35 κομμάτια . Τα ψήνω στους 180 περίπου 20 λεπτά .
Δείτε ακόμη Τυροπιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και ανθότυρο
Για να γίνουν όπως της φωτογραφίας χάραξα λίγο το φύλλο πριν το τύλιγμα.
Μια συνταγη απο την Eleni Tsikourona
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους