Συνταγή για την πιο εύκολη ζύμη με γιαούρτι για πολλές παρασκευές που μπαίνει κατάψυξη. Αυτή η ζύμη για κατάψυξη είναι για λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, πίτσες πεϊνιρλί και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας .
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κεσεδάκια των 200 γρ.
- νερό 1 κεσεδάκι
- ηλιέλαιο 1/2 κεσεδάκι
- ξερή μαγιά 1
- αλατι 2 κγλ
- ζαχαρη 2 κγλ
- ρίγανη Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλόκ και κάτι
Υλικά
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία αφράτη ζύμη γιαουρτιού που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, πίτσες πεϊνιρλί και ότι άλλο μας αρέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη ζύμη αφού την ετοιμάζουμε την καταψύχουμε.
Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ζύμη κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε πίτσες, πίτες και πιτάκια και δεν έχουμε πολύ χρόνο. Είναι μία πανεύκολη, αφράτη ζύμη που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε και φυσικά θα μας λύσει τα χέρια.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για να φτιάξεις την πιο Εύκολη ζύμη για πολλές παρασκευές για κατάψυξη:
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το γιαούρτι, το νερό, το ηλιέλαιο, την ξηρή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, την ρίγανη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή για 1 κιλό ζύμης και κάτι.
Δείτε ακόμα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη σαν κουρού
Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα. Στην συνέχεια το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Tips για την εύκολη ζύμη για πολλές παρασκευές για κατάψυξη
Η αναλογία για κάθε δύο πακέτα ζύμης αντιστοιχούν στα υλικά που σας γράψαμε στην συνταγή.
Κόλπα για την κατάψυξη
-Φτιάχνετε τη ζύμη
-Την αφήνετε να φουσκώσει και να ωριμάσει.
-Μετά χωρίζετε σε μερίδες, πλάθοντας σε μικρές μπάλες τη ζύμη σας. Αν είναι αναγκαίο χρησιμοποιήστε λίγες σταγόνες λάδι για να μην κολλάει.
-Ίσομοιράζετε σε σακούλες τροφίμων και τις κλείνετε καλά αφού αφαιρέσετε τον αέρα.
-Τοποθετείστε τις σακούλες στην κατάψυξη.
Η ζύμη, διατηρείται με αυτόν τον τρόπο στην κατάψυξη για πάνω από 3 μήνες.
Πώς θα αποψύξω σωστά τη ζύμη
Ο πιο σωστός τρόπος για να αποψύξετε τη ζύμη, είναι να βγάλετε την κατεψυγμένη ζύμη και να την αφήσετε μέσα στη συντήρηση του ψυγείου όλη τη νύχτα.
Πριν ψήσετε, αφήστε τη στον πάγκο της κουζίνας σας για περίπου 20 λεπτά,
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Kazdagli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα 🌺Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου 🌺 live 🎥 συνταγές από Maria Kazdagli 🌺
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή