Συνταγή για αφράτη ζύμη χωρίς αυγό για πιτάκια με πρόβειο γιαούρτι που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια και γενικά για κάθε συνταγή με πιτάκι. Θα σας λύσει τα χέρια με το σχολικό κολατσιό και το παιδικό πάρτι.
- πρόβειο γιαούρτι 200 γραμμάρια με την πέτσα
- ελαιολαδο 200 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ Στην μύτη του κουταλιού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 συσκευασία περίπου
Υλικά
- ασπραδια 1-2
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία θα πρέπει κάθε μέρα σχεδόν να φτιάχνουμε ένα νόστιμο κολατσιό για το σχολείο, που θα κρατήσει τα παιδιά μας χορτάτα. Διότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και στην προκειμένη, δεν συγκεντρώνεται στο διάβασμα.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία συνταγή για ζύμη που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πιτάκια, ανεξάρτητα από την γέμιση. Εμείς θα σας δείξουμε μία πρόταση για τυροπιτάκια αλλά εσείς μπορείτε να φτιάξετε ό,τι πιτάκι θέλετε. Αυτή η ζύμη με πρόβειο γιαούρτι και άλλα 4 υλικά είναι ό,τι πιο εύκολο και νόστιμο σε ζύμη.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για την ζύμη για πιτάκια με πρόβειο γιαούρτι παρακάτω:
Εκτέλεση για την ζύμη για πιτάκια με πρόβειο γιαούρτι
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το πρόβειο γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ενώ δουλεύουμε την ζύμη παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουν μία μαλακή και λαδερή ζύμη που να πλάθεται.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Τώρα, αν θέλουμε να την κάνουμε τυροπιτάκια, την χωρίζουμε σε μπαλάκια του ίδιου μεγέθους. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι. Θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
Back to school 2024: Τα καλύτερα τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγά
Γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με λίγη γέμιση, κλείνουμε και σφραγίζουμε καλά τα πιτάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε τα ασπράδια και αλείφουμε τα πιτάκια. Προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια