Συνταγή για αφράτη ιταλική ζύμη για σπιτική πίτσα, καλύτερη και από αγοραστή. Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη ζύμη για πίτσες και πιτσάκια για το σχολείο, το παιδικό πάρτι, για βραδινό ή μεσημεριανό.
- νερό 500 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
- ζαχαρη 70 γραμμάρια
- αλατι 20 γραμμάρια
- ελαιολαδο 100 ml
- μαγιά 80 γραμμάρια νωπή
Υλικά
- πελτές ντομάτας 3-4 κουταλάκια του γλυκού
- μιξ τυριών 250 γραμμάρια για πίτσα
- σουτζούκι 8-9 φέτες
- ζαμπόν 5-6 φέτες
- πιπεριά 1 μεγάλη πράσινη
- ντοματα 1-2 μεγάλες
- μπεικον 4-5 φέτες
Πρόταση για τη γέμιση
Σπιτική πίτσα με μπέικον και πιπεριές
Πάντα είναι χρήσιμη μία συνταγή για πίτσα ή και για ζύμη πίτσας. Σήμερα θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή για ζύμη κατάλληλη για πίτσα. Μιλάμε για ιταλική ζύμη, αφού ως γνωστόν η πίτσα είναι ένα φαγητό ιταλικής προέλευσης και μόνο εκείνοι ξέρουν όλα τα μυστικά. Αποθηκεύστε την και σίγουρα δοκιμάστε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζύμη για πίτσα ιταλική:
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το νερό χλιαρό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, την νωπή μαγιά και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιγά σιγά, ζυμώνοντας παράλληλα.
Μόλις πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Έπειτα ξαναζυμώνουμε, σκεπάζουμε για άλλα 15 λεπτά σε ζεστό μέρος και έπειτα την χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Γεμίζουμε με ό,τι υλικά μας αρέσει. Εμείς απλώσαμε πελτέ ντομάτας σε όλο το φύλλο. Από πάνω απλώσαμε το μπέικον και το ζαμπόν κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
Πίτσα για κατάψυξη για το ταπεράκι του σχολείου
Από πάνω απλώσαμε το μιξ τυριών και τοποθετήσαμε, την ντομάτα σε μικρότερα κομμάτια, την πράσινη πιπεριά σε φέτες και το σουτζούκι σε φετάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30 λεπτά, αέρα και κάτω αντίσταση, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips
Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια ξερή μαγιά. Βγαίνουν 2-3 πίτσες. Στα τυριά μπορούμε να προσθέσουμε αντί για μιξ τυριών για πίτσα, γκούντα, ένταμ και μοτσαρέλα. Ενώ ταιριάζει στα κίτρινα τυριά και η φέτα. Λιώνει και γίνεται σαν κρέμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Δήμητρα Αλεξανδράκη : Δύσκολες ώρες για το γνωστό μοντέλο – Μπήκα να σας χαιρετήσω γιατί μπορεί και να μη σας ξαναδώ
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Αλέξης Κούγιας : Η Εύη Βατίδου τον επισκέφθηκε πρώτη φορά στα δικαστήρια για να τον δει – Η Συγκινητική ομιλία του μετά (βίντεο)