Συνταγή για αφράτη και πανεύκολη ζύμη γιαουρτιού με λίγα υλικά, για σπιτική πίτσα στο σχολικό κολατσιό, στο παιδικό πάρτι ή για όλη την οικογένεια, από τη φίλη μας Κατερινα Μαδικα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλιτζάνια
- νερό 1 φλιτζάνι χλιαρό
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 φλιτζάνι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
Υλικά
Πίτσα με σιμιγδάλι
Η πίτσα είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Γιατί να την αγοράζουμε απέξω όταν μπορούμε να την φτιάξουμε μόνοι μας και μάλιστα, πιο νόστιμη; Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας πιο εύκολη και γρήγορη ζύμη γιαουρτιού για πίτσα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζύμη για πίτσα με γιαούρτι:
Εκτέλεση για την ζύμη για πίτσα με γιαούρτι
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε στο νερό την ξερή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη.
Πίτσα με αλλαντικά και τυριά
Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Έπειτα την απλώνουμε σε ένα ταψί της κουζίνας. Από πάνω απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και αραδιάζουμε το τριμμένο γκούντα, τη τριμμένη μοτσαρέλα, το μπέικον, το ζαμπόν και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια τους.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά. Έτοιμη!
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια