Συνταγή για Ζύμη για ψημένα τυροπιτάκια στην κατάψυξη μας ζητήσατε και εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγη. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μοιράζεται μαζί μας την καλύτερη του συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια κι εμείς θα μοιραστούμε όλες τις συμβουλές για να καταψύξετε τα τυροπιτάκια σας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 170 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- φέτα 350 γραμμάρια
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Πολύ συχνά φτιάχνουμε τυροπιτάκια στο σπίτι μας. Χρειάζονται για σχολικό κολατσιό, για μεζεδάκια των μεγάλων ή για μπουφέ στο παιδικό πάρτι. Γιατί να χρειάζεται να φτιάχνουμε τυροπιτάκια κάθε φορά από την αρχή όταν μπορούμε να φτιάξουμε μία δόση τυροπιτάκια και να τα καταψύξουμε;
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μοιράζεται μαζί μας την καλύτερη του συνταγή για ζύμη για ψημένα τυροπιτάκια στην κατάψυξηπου μπορείτε να τα δίνετε και σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά σας. Εκτός αυτού όμως, εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας όλες τις απαραίτητες συμβουλές που κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει σχετικά με την κατάψυξή τους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζύμη για ψημένα τυροπιτάκια στην κατάψυξη:
ΜΕΡΙΔΕΣ 40
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15′
ΑΝΑΜΟΝΗ 25′
ΔΥΣΚΟΛΙΑ 1/5
Γενικές οδηγίες για να καταψύξουμε σωστά τα ψημένα τυροπιτάκια
Η κατάψυξη μας πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία στους -18 βαθμούς C.
Θα πρέπει τα μαγειρεμένα φαγητά που θέλουμε να καταψύξουμε να είναι πολύ καλά σφραγισμένα σε μπολ ή σακούλες τροφίμων. Δεν πρέπει να έχουν ανοίγματα ή να είναι εκτεθειμένα στον αέρα.
Αφαιρούμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε από τις σακούλες που θα τα διατηρήσουμε. Καταναλώνουμε τα πιτάκια μας σε λιγότερο από 2 μήνες
Μπορούμε να Καταψύξουμε τα τυροπιτάκια μας και έτοιμα για ψήσιμο
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια με σουρωτή για το σχολικό κολατσιό
Τα τυροπιτάκια που μπαίνουν στην κατάψυξη πρέπει να τα καταψύξουμε όταν είναι φρεσκομαγειρεμένα και αφού μετά το μαγείρεμα κρυώσουν και αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Για να τα χρησιμοποιήσουμε μετά τα αποψύχουμε εντελώς από το βράδυ μέσα στη συντήρηση και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μετά.
Τα πιτάκια που θα ξεπαγώσουμε θα πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε 24 ώρες.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια με γιαουρτένια ζύμη ολικής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το αλεύρι Κούλα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Φτιάχνουμε μπαλάκια των 30 γρ., τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 για περίπου 20′-25′.
Tips για την Ζύμη για ψημένα τυροπιτάκια στην κατάψυξη
Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr