Συνταγή για ζύμη πασπαρτού για πολλές παρασκευές, αφού μπορούμε με την ίδια ζύμη να φτιάξουμε αφράτα ψωμάκια, πίτσα, πιροσκί και πεϊνιρλί καθως και όλων των λογιών τα πιτάκια. Θα μας λύσει τα χέρια για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο. Επίσης μοιραζόμαστε μαζί σας και μία συνταγή για ψωμάκια μπριός με αυτήν την ζύμη, για να δείτε αποτέλεσμα!!
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια χλιαρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και κάτι
- ελαιολαδο Μισό φλιτζάνι
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- αυγα 1
- ασπραδια 1
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
Υλικά
Πολλές φορές οι νοικοκυρές ψάχνουν μία ζύμη που να καλύπτει όλες τις ανάγκες τους. Δεν είναι εύκολο να μαθαίνεις διαρκώς νέες συνταγές και δεν είναι εύκολο να φτιάχνεις κάθε φορά καινούριες ζύμες. Επειδή κι εμείς τα ίδια με εσάς τραβάμε, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία ζύμη για πίτσα, ψωμάκια, πιροσκί και πεϊνιρλί.
Με αυτήν την ζύμη έχουμε σκοπό να βγάλουμε τον Χειμώνα όσων αφορά το σχολικό κολατσιό αλλά θα την κρατήσουμε και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο, αφού όλο και κάποιο παιδικό πάρτι ή μπουφές θα προκύψει. Είναι αφράτη και απογειώνει κάθε σας συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζύμη πασπαρτού:
Ψωμάκια μπριός για σάντουιτς αφρός στην κυριολεξία .Μία ζύμη πασπαρτού για πίστες, για πιροσκί για πείνιρνι για ότι φανταστείτε..
Εκτέλεση για την ζύμη πασπαρτού
Αρχικά διαλύουμε στο χλιαρό φρέσκο γάλα την ξερή μαγιά και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, το ασπράδι αυγού, την ζάχαρη και το αλάτι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε μία λεκάνη και την λαδώνουμε. Βάζουμε μέσα στην λαδωμένη λεκάνη την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Εκτέλεση για τα ψωμάκια μπριός με την ζύμη πασπαρτού
Μπορούμε να φτιάξουμε ψωμάκια μπριός με αυτήν την ζύμη. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 150 γραμμαρίων και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Ανοίγουμε έπειτα το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκια και τα διπλώνουμε δίνοντας μακρόστενο σχήμα.
Δείτε ακόμα Ζύμη για ψημένα τυροπιτάκια στην κατάψυξη
Αλείφουμε το κάθε ψωμάκι με χτυπημένο κρόκο αυγού το οποίο το έχουμε αναμείξει με λίγο φρέσκο γάλα. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι για περίπου μισή ώρα. Ψήνουμε στους 160 ή 180 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα τον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Tsanou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους