Σήμερα σας έχουμε συνταγή για ζύμη σαμπλέ για τάρτες και ταρταλέτες. Αυτή η βάση για τάρτες με ζύμη σαμπλέ είναι μία εξαιρετική συνταγή και σίγουρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει με τις τραγανές και βουτυράτες βάσεις του ζαχαροπλαστείου.
- βουτυρο 250 γρ.
- ζάχαρη άχνη 1 κούπα τσ.
- βανίλια 2
- λεμονι Κατά βούληση ξύσμα
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
- αλατι λίγο
- αλευρι 400 γρ.
Υλικά
Τέτοιες βάσεις τις χρησιμοποιούμε κυρίως σε συνταγές ζαχαροπλαστικής και όχι μαγειρικής. Είναι πραγματικά μία πολύ όμορφη και οικονομική συνταγή.
Δείτε ακόμα Τάρτα με φύλλο κρούστας, τυριά και ντοματίνια
Συντηρούνται για αρκετό διάστημα και μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες τάρτες με γέμιση της αρεσκείας μας ή και ταρταλέτες. Δοκιμάσαμε αυτή την εξαιρετική συνταγή και έχει σίγουρη επιτυχία, οπότε αποφασίσαμε να την μοιραστούμε και μαζί σας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για συνταγή για ζύμη σαμπλέ για τάρτες και ταρταλέτες
Στην αρχή χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο αυγού και το αλάτι. Επίσης προσθέτουμε και το αλεύρι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.
Η ζύμη θα μείνει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αφού περάσουν οι ώρες κόβουμε τις ζύμες σε κομμάτια που θα έχουν μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού. Απλώνουμε τα κομμάτια μας στην φόρμα για τις ταρταλέτες. Τρυπάμε τα κομμάτια μας με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για συνταγή για ζύμη σαμπλέ για τάρτες και ταρταλέτες
Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίζουμε τις τάρτες μας με κρέμες και φρούτα, με γκανάζ και καρύδια, με κρέμες λεμονιού και άλλα. Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να μην τις χρησιμοποιήσουμε όλες αφού διατηρούνται για αρκετό καιρό. Τις φόρμες μπορούμε να τις βρούμε σε καταστήματα με είδη κουζίνας.
Οι τάρτες διατηρούνται σε κουτί για μπισκότα για περίπου ένα μήνα και στο ψυγείο για πολύ καιρό. Επίσης διατηρούνται και στην κατάψυξη. Τα υλικά αντιστοιχούν σε περίπου 20 κομμάτια. Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις. Οι τάρτες ψημένες συντηρούνται σε θήκη για μπισκότα περίπου δύο μήνες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια