Ζυμωτά πιτάκια ολικής άλεσης . Ζυμωτά πιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και μπέικον για σχολικό κολατσιό ή παιδικό πάρτι.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο ολικής άλεσης
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι αγελαδινό
- ηλιέλαιο 1 κεσεδάκι
- αυγα 1
- αλατι Λίγο
Υλικά
Αν θέλετε να προσέξετε την δική σας διατροφή αλλά και την διατροφή του παιδιού σας αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λείψουν οι νοστιμιές από το σπίτι σας. Μπορείτε να φτιάξετε ας πούμε αφράτα ζυμωτά πιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και μπέικον.
Κι αν θέλετε να τα κάνετε ακόμη πιο υγιεινά μπορείτε αντί για φέτα να βάλετε ανθότυρο και απλά να βάλετε λίγο παραπάνω αλάτι στην ζύμη ενώ αντί για μπέικον μπορείτε να βάλετε γαλοπούλα. Μπορείτε όμως να τα απολαύσετε και όπως είναι αφού είναι πεντανόστιμα. Ιδανικά για το σχολικό κολατσιό, για το παιδικό πάρτι και για όλες τις περιστάσεις.
Δείτε ακόμη Κέικ ολικής χωρίς ζάχαρη
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ζυμωτά πιτάκια ολικής άλεσης
Αυτά τα πιτάκια ολικής άλεσης με φέτα, μπέικον και γαλοπούλα καπνιστή είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα αφού απλά ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά!! Φυσικά γίνονται και με απλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Δοκιμάστε τα!
Εκτέλεση για τα πιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και μπέικον
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης, το αγελαδινό γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη προσθέτουμε την φέτα σπάζοντάς την με τα χέρια. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για παιδιά :Χορτοπιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης & σπόρους chia
Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε μακρόστενα πιτάκια τα οποία τα πιέζουμε με τις παλάμες μας για να γίνουν ακόμη λίγο πιο πλατιά. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας στην λαμαρίνα του φούρνου την οποία την έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Το κάθε πιτάκι πρέπει να έχει απόσταση το ένα με το άλλο 1-1,5 εκατοστό. Αλείφουμε τα πιτάκια μας με χτυπημένο αυγό το οποίο το έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα πιτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Tips για τα Ζυμωτά πιτάκια ολικής άλεσης
Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Αντί για σκέτο ηλιέλαιο μπορούμε να το αναμείξουμε με λιωμένο βιτάμ. Συγκεκριμένα στο μείγμα θα βάλουμε ίσες ποσότητες λαδιού και ίσες ποσότητες βιτάμ. Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι γέμιση θέλετε.
Αν τα φτιάξετε για παιδιά καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά.
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Η συνταγή είναι της φίλης μας Katerina Pantelidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια