Αν αποθηκεύσετε σωστά τα τρόφιμα σας ,τότε να στε σίγουροι πως θα κρατήσουν για πολύ πολύ καιρό!Σε όλους μας έχει τύχει είτε να αποθηκέυουμε μεγαλύτερες μερίδες στην καταψύξη και μετά αναγκαστικά να το πετάμε,είτε να μην ξέρουμε τελικά το σώστο τρόπο αποθήκευσης των τροφίμων!
Παρακάτω θα δείτε 21 έξυπνα κόλπα αποθήκευσης που είδαμε στο hefty
1. Κρεμμύδια:
Αποθηκεύστε τα μεσα σε καλτσον!
Δέστε ένα κόμπο ανάμεσα σε κάθε κρεμμύδιΈτσι
θα κρατήσουν μέχρι και 8 μήνες γιατί αναπνέουν και δεν
είναι στριμωγμένα.
2. Πατάτες, κρεμμύδια και μήλα
Πάντα πρέπει να αποθηκεύονται ξεχωριστά. Όταν τα βάζετε μαζί, η δειάρκεια ζωή
τους μειώνεται. Οι πατάτες χρειάζονται σκοτάδι, έτσι ώστε να μην
αναπτύσσονται βακτήρια ή η τοξική σολανίνη.
Δες εδώ πως να μην βγάζουν φυτρες οι πατάτες σου
3. Φράουλες
Όταν αγοράζετε φρέσκες φράουλες, βάλτε τις κατευθείαν σε ένα μπολ με
νερό και ξύδι (αναλογία 10:1) και μετά από 5 λεπτά στραγγίστε τις και
αφήστε τις να στεγνώσουν, Αυτό θα τις κάνει να κρατήσουν περισσότερο
καιρό.
4. Μέλι
Ένα καλά κλεισμένο βάζο τοποθετημένο σε όχι μεγάλες θερμοκρασίες θα κρατήσει καλά
διατηρημένο το μέλι σας για αρκετό καιρό. Το μέλι θεωρείται από τα
φαγητά με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον κόσμο.
5. Γάλα
Το γάλα μπορεί να καταψυχθεί πριν τη χρήση. Εφόσον καταψυχθει κρατάει μέχρι και
3 μήνες. Παρόλο που αλλάζει λίγο η υφή του, δεν χαλάει και η ποιότητά
του παραμένει αναλλοίωτη.
6. Αυγά
Και τα αυγά μπορούν επίσης να καταψυχθούν. Δειτε πως αναλυτικά εδω
7. Σαλτσα ντομάτας
Η Σάλτσα ντομάτας μπορεί να μπει σε σακουλάκι τροφίμων και στη συνέχεια στο καταψύκτη. Μετά από μια ώρα, θα πρέπει να εχει παγώσει αρκετά, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος ενός μαχαιριού για να διαχωρισετε όπως στην εικόνα σε ατομικές μερίδες. Τελειο?
8. Βότανα
Όταν μαζέψετε τα βότανα που θέλετε απλά παγώστε τα μέσα σε λάδι. Θα
κρατήσουν για πολύ καιρό!Δες εδω αναλυτικα όλη τη διαδικάσια
9. Μπανάνες
Τυλίγοντας το κοτσάνι τους με πλαστική μεμβράνη κουζίνας δεν θα χαλάσουν τόσο γρήγορα!!
10.Σέλινο, μπρόκολο και μαρούλι
Αυτά τα λαχανικά διαρκούν πολύ περισσότερο και παραμένουν τραγανά εφόσον τα βάλετε στο ψυγείο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.
11. Λαχανικά
Τα λαχανικά θα πρέπει να καταψυχθούν αφού τα ζεματίσετε ελαφρώς.
Έτσι θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
12. Μαρούλι
Το μαρούλι κρατάει πιο πολύ τυλιγμένο σε αποροφήτικο χαρτί κουζίνας , γιατί η
υγρασία απορροφάται από το χαρτί.
13. Μήλα
Τα μήλα κρατάνε για αρκετό καιρό,και στο ψυγείο μπορούν να
διατηρηθούν μέχρι και 6 μήνες. Απλά πρέπει να προσέχετε να αφαιρείτε
εκείνα που έχουν χαλάσει για να μην χαλάσουν και τα υπόλοιπα.
14. Καρότα
Τα καρότα θα κρατήσουν για πολύ πολύ καιρό άμα τα αποθηκεύσετε σε σκοτεινό
μέρος, μέσα σε άμμο.
15. Κιμάς
Με τον ίδιο τρόπο με τον τοματοχυμό, παγώστε και μοιράστε τον κιμά σε
μερίδες. Μετά απλά ξεπαγώστε όσο χρειάζεστε.
16. Τυρί σε κουβά
Δες εδώ πως να φτιάξεις αλμή
Το τυρί άμα είναι σε κουβά, διατηρείται το διπλάσιο, άμα είναι γυρισμένο
προς τα κάτω.
17. Αντί για τάπερ
Αντί για πλαστικά δοχεία, αποθηκεύστε την τροφή σας σε γυάλινα βάζα.
Θα κρατήσουν περισσότερο καιρό.
18. Τυρί
Αποθηκεύστε το τυρί σας με λαδόκολλα. Θα διατηρηθεί καλύτερα, με τη
γεύση του αναλλοίωτη.
19. Ανανάς
Αφαιρέστε το κοτσάνι του και τοποθετήστε τον ανάποδα. Θα κρατήσει
πιο πολύ καιρό έτσι.
20. Φρέσκα κρεμμύδια
Αφήστε τα να μεγαλώσουν, τοποθετώντας τα σε ένα βάζο με νερό. Όταν
τα χρειαστείτε θα είναι πραγματικά φρέσκα και τραγανά. Από το βολβό τους, μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και εντελώς νέα κρεμμύδια.
21. Κέικ
Θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο όταν το καλύψετε τα κένα με φέτες απο ψωμί του τοστ και δεν θα ξεραθει!