Ένα από τα πιο χρήσιμα σκεύη της κουζίνας είναι σίγουρα τα ξύλα κοπής.Τι γίνεται όμως με τα βακτήρια που συσσωρεύονται πάνω σε αυτά;Πως μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι είναι καθαρά για να κόψουμε επάνω τους λαχανικά και κρέας;Το πλύσιμο με το απορρυπαντικό πιάτων δεν συνιστάται γιατί το πορώδες ξύλο μπορεί να κρατήσει μέσα υπολείμματα σαπουνιού.Ο πιο υγιεινός και σίγουρος τρόπος είναι να τρίψουμε το ξύλο με χοντρό αλάτι και λεμόνι.Το αλάτι απομακρύνει τις τροφές που έχουν παγιδευτεί στο ξύλο και έχει όπως και το λεμόνι αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Τρίψτε λοιπόν το ξύλο κοπής με αλάτι και λεμόνι και ξεχάστε βακτήρια και μικρόβια!
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15