Ένα από τα πιο χρήσιμα σκεύη της κουζίνας είναι σίγουρα τα ξύλα κοπής.Τι γίνεται όμως με τα βακτήρια που συσσωρεύονται πάνω σε αυτά;Πως μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι είναι καθαρά για να κόψουμε επάνω τους λαχανικά και κρέας;Το πλύσιμο με το απορρυπαντικό πιάτων δεν συνιστάται γιατί το πορώδες ξύλο μπορεί να κρατήσει μέσα υπολείμματα σαπουνιού.Ο πιο υγιεινός και σίγουρος τρόπος είναι να τρίψουμε το ξύλο με χοντρό αλάτι και λεμόνι.Το αλάτι απομακρύνει τις τροφές που έχουν παγιδευτεί στο ξύλο και έχει όπως και το λεμόνι αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Τρίψτε λοιπόν το ξύλο κοπής με αλάτι και λεμόνι και ξεχάστε βακτήρια και μικρόβια!
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Νέο επίδομα ανεργίας : Νέες αλλαγές – Ποιοι το χάνουν και ποιοι το δικαιούνται
- Γιώργος Τσατραφύλλιας : Σε αυτές τις πόλεις το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει το μισό μέτρο
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια