Ένα από τα πιο χρήσιμα σκεύη της κουζίνας είναι σίγουρα τα ξύλα κοπής.Τι γίνεται όμως με τα βακτήρια που συσσωρεύονται πάνω σε αυτά;Πως μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι είναι καθαρά για να κόψουμε επάνω τους λαχανικά και κρέας;Το πλύσιμο με το απορρυπαντικό πιάτων δεν συνιστάται γιατί το πορώδες ξύλο μπορεί να κρατήσει μέσα υπολείμματα σαπουνιού.Ο πιο υγιεινός και σίγουρος τρόπος είναι να τρίψουμε το ξύλο με χοντρό αλάτι και λεμόνι.Το αλάτι απομακρύνει τις τροφές που έχουν παγιδευτεί στο ξύλο και έχει όπως και το λεμόνι αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Τρίψτε λοιπόν το ξύλο κοπής με αλάτι και λεμόνι και ξεχάστε βακτήρια και μικρόβια!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή