Καμένα λίπη στο τηγάνι; Ο εύκολος τρόπος για να τα εξαφανίσετε στο πι και φι Με υλικά που όλες έχετε στο σπίτι σας
Και εκεί που μαγειρεύατε προέκυψε… δουλειά. Χαμηλώνετε λίγο το μάτι, φεύγετε από την κουζίνα και γυρνώντας έχετε δύο κακά αποτελέσματα: πρώτον κάηκε το φαγητό και δεύτερον καταστράφηκε ο πάτος της κατσαρόλας ή του τηγανιού.
Μην αγχώνεστε (τουλάχιστον για τα μαγειρικά σκεύη) μιας και υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ οικονομική. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1. Πλύνετε με ζεστό νερό όσο καλύτερα μπορείτε το σκεύος
2. Γεμίστε τον πάτο με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα υγρό πιάτων. Τοποθετήστε το μαγειρικό σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήστε το νερό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά
3. Με μια ξύλινη κουτάλα τρίψε τον πάτο, ώστε να ξεκολλήσουν οι τροφές.
Δείτε ακόμη Λευκό ξύδι για καθάρισμα : Δειτε 15 clean tips που θα σε σώσουν.
Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσεις ποτέ μεταλλικό αντικείμενο ή σύρμα, καθώς θα σου καταστρέψουν το σκεύος
4. Αν τα καμένα λίπη επιμένουν, ρίξε λίγη μαγειρική σόδα (αφού έχεις αδειάσει την κατσαρόλα/τηγάνι από το προηγούμενο μείγμα) και πρόσθεσε ελάχιστο νερό. Άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ. Το πρωί τρίψε με το σφουγγάρι
Τόσο απλά και… οικονομικά!
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη