Η Μάγισσα: Τα κουλτούκια σου Πολυξένη ζέχνουν. Τι σημαίνει άραγε η φράση που ακούστηκε στην σειρά;
Να μαθαίνουμε και κάτι….
Μοοd μαινόμενου ταύρουπφφφφχαχαχα, που τα βρίσκεις ρε Πολυξένη, σε καλό σου!
(Επίσης, ο Κοσμάς εξακολουθεί να ακολουθεί τις εντολές του Καπετάνιου της Καρδιάς του) #magissa pic.twitter.com/smdRoauqhE
— Katerina Benardou🦭🍒🦭 (@Kat_Benardou) February 7, 2024
Μια περίεργή φράση ακούστηκε στη αγαπημένη σειρά “Η Μάγισσα” και έκανε τους περισσότερους τηλεθεατές να αναρωτιούνται. Πάμε λοιπόν να δούμε τι σημαίνει.
Η Μάγισσα: Θα έχω σκλάβο μου ένα Λάσκαρη
Η Μάγισσα επόμενα επεισόδια: 56, 57, 58
Τι σημαίνει η φράση «Τα κουλτούκια σου Πολυξένη ζέχνουν», που ακούσαμε στην σειρά «Η Μάγισσα»;
Χιλιάδες θαυμαστές άφησαν να αναρωτιούνται οι σεναριογράφοι της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1, «Η μάγισσα».
Η Μάγισσα: Μαχαιρώνουν τη Θεοφανώ μπροστά στον Αντρέι
Η Μάγισσα: Ο Μάρκος μαθαίνει όλα τα εγκλήματα της Πολυξένης
Στο τελευταίο επεισόδιο, μια εκ των ηθοποιών κάνει λόγο για «τα κουλτούκια της Πολυξένης που ζέχνουν», μια φράση που δημιούργησε εύλογη απορία στους τηλεθεατές.
Συγκεκριμένα, η λέξη στην οποία επικεντρώθηκαν όλοι ήταν η λέξη «κουλτούκια», η οποία πράγματι χρησιμοποιείται σπάνια στις μεγάλες πόλεις, ωστόσο οι περισσότεροι κάτοικοι της Μάνης γνωρίζουν.
Το αποτέλεσμα; Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν στο διαδίκτυο, αναρτώντας την απορία τους σχετικά με το νόημα της συγκεκριμένης φράσης.
Η Μάγισσα: Γλίτωσα από μία άχρηστη και ανίκανη μάνα
Η Μάγισσα: Τί είναι αυτά που λες μωρέ αλαφροΐσκιωτε;
Άλλοι αναρωτήθηκαν σχετικά με τη λέξη «ζέχνουν», ωστόσο η απάντηση είναι απλή: σύμφωνα με το Βικιλεξικό, το ρήμα «ζέχνω» σημαίνει «μυρίζω άσχημα λόγω βρωμιάς».
Τι σημαίνει κουλτούκια
Η λέξη κουλτούκια είναι λίγο πιο ασυνήθιστη και η σημασία της δεν είναι εμφανής, κυρίως επειδή η ρίζα της είναι τουρκική.
Η Μάγισσα: Η Θεοφανώ τρομαγμένη και φοβισμένη
Η Μάγισσα: Πουλούν τον Τζανή για δούλο
Όπως αναφέρει το ετυμολογικό λεξικό της Νεοελληνικής του Κ. Λαγκίτση, το «κουλτούκι» προέρχεται από την τουρκική λέξη kultuk, η οποία έχει διάφορες σημασίες, όπως:
καρέκλα
πολυθρόνα
καναπές
μασχάλη
Σε κάποιες περιπτώσεις, η λέξη στα ελληνικά χρησιμοποιείται μεταφορικά και για να περιγράψει τον όρο «καφενεδάκι» ή τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Η Μάγισσα: Αιχμαλωτίζουν Αντρέι και Θεοφανώ
Η Μάγισσα: Δεν τον αγαπώ τον σιχαίνομαι- Μάρκος και Μεταξία χωρίζουν
Στο συγκεκριμένο όμως πλαίσιο της σκηνής της Μάγισσας, η λέξη «κουλτούκι» χρησιμοποιείται με την κυριολεκτική της σημασία, αποδίδοντας δηλαδή τον όρο «μασχάλη».
Με λίγα λόγια, σύμφωνα με το www.ieidiseis.gr αυτό που ήθελε να πει η Μεταξία ήταν ότι «οι μασχάλες της Πολυξένης μυρίζουν άσχημα».
Δείτε ακόμη Η Μάγισσα : Η Άννα αποκαλύπτεται- Ποια είναι;