Μάγισσα: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι αποκαλυπτικές καθώς θα δούμε Μάχες άλογα και σπαθιά σε μια fantasy εποχή
ΑΑΑΑΧ ΕΧΩ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
more than I could imagine…#Magissa pic.twitter.com/dnmUSmyot4
— 𝕤𝕡.𝕣𝕠𝕤𝕖 (@sp_rose44) August 23, 2022
Η νέα φιλόδοξη σειρά που όλοι περιμένουμε με αγωνία να δούμε στις οθόνες μας, με σκηνοθέτη τον Λευτέρη Χαρίτο και σεναριογράφους την Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη έρχεται στον ANT1 και από ότι φαίνεται θα ανοίξει έναν νέο δρόμο στην Ελληνική τηλεόραση.
Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Οι κρυφές συναντήσεις αρχίζουν και η φλόγα φουντώνει
Η σειρά Μάγισσα θα αποτελείται από 60 επεισόδια και θα προβληθεί στο δεύτερο μισό της νέας σεζόν, δηλαδή μέσα στο 2023. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στο 1818, μέσα από μια βεντέτα στην σκληρή Μάνη.
Στη σειρά θα πρωταγωνιστήσουν αγαπημένοι μας ηθοποιοί από τις Άγριες Μέλισσες, όπως: Έλλη Τρίγγου,
Δείτε ακόμη Σασμός: Μαθιός και Λευτέρης στα μαχαίρια
Αναστάσιος Ροϊλός,
Δείτε ακόμη Μαύρο ρόδο : Υπόθεση και Πρωταγωνιστές
Γιώργος Γάλλος,
Δείτε ακόμη Γλυκάνισος: Ο Καρμικός έρωτας
Μαρκέλλα Γιαννάτου,
Δείτε ακόμη Έρωτας Φυγάς: Όταν όνειρα γκρεμίζονται και αθώοι αδικούνται η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος
Νίκος Ψαρράς κ.α.
Δείτε ακόμη Μάγισσα: Οι ημέρες προβολής και επεισόδια
Οι νέοι ηθοποιοί
Ο Λευτέρης Χαρίτος μίλησε στον Χρήστο Ιερείδη στο site “Το Ποντίκι”, για τη σειρά
“Η Μάγισσα”, για την παραγωγή, αλλά και για τους ηθοποιούς που θα δούμε να ενσαρκώνουν μοναδικούς ρόλους. Όπως επισήμανε, θα συνεργαστούν με απόφοιτους δραματικών σχολών, με πρόσωπα νέα και φρέσκα που δεν έχουμε συναντήσει ξανά τηλεοπτικά.
Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Θα αξιοποιηθούν ηθοποιοί νέοι ηλικιακά, νεότεροι από εκείνους που συστήθηκαν μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες», εξίσου ικανοί που θα κάνουν πάταγο. Όλοι τους, όσους πρόλαβα να δω πριν φύγω για διακοπές, είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί. Είναι μια ακόμη πρόκληση που θέτουμε στους εαυτούς μας.
»Αυτό που μού έκανε εντύπωση είναι ότι τα παιδιά, απόφοιτοι δραματικών σχολών, είχαν ήδη περάσει από άλλες πέντε- έξι ακροάσεις για ισάριθμες δουλειές.
Δείτε ακόμη Άπιστος: Η Ασιγιά διώχνει Βολκάν και Αράς
Και σκέφτομαι ότι ένα καλό που έκαναν οι «Άγριες Μέλισσες» είναι ότι αξιοποίησε αξιόλογους ηθοποιούς και χάρη σε αυτή την κίνηση άνθρωποι του χώρου άρχισαν να στρέφουν το βλέμμα τους και σε επαγγελματίες που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστοί, όμως είναι υψηλού επιπέδου.
»Οι «Άγριες Μέλισσες» κατέρριψαν τη διαχωριστική γραμμή που διέκρινε τους ηθοποιούς σε αυτούς του θεάτρου και σε εκείνους της τηλεόρασης.
Δείτε ακόμη Η Μάγισσα: Ο ρόλος του Αναστάση Ροϊλού και η σχέση με την Έλλη Τρίγγου στη σειρά
»Βέβαια συνέβαλε και η κρίση του κορονοϊού αλλά και τα επενδυτικά κίνητρα του ΕΚΟΜΕ και βρήκαν δουλειά πολλοί άνθρωποι στο χώρο από διαφορετικές ειδικότητες και όχι μόνον ηθοποιοί».
Ο Λευτέρης Χαρίτος μίλησε και στο site athensvoice.gr στην Κατερίνα Μπακογιάνη για την νέα φιλόδοξή σειρά του Antenna.
Συγκεκριμένα είπε:
Θέλουμε να το κάνουμε και λίγο fantasy. Θα έχουμε μάχες, θα έχουμε άλογα, θα έχουμε σπαθιά… Πρέπει να χτίσουμε ένα τεράστιο πύργο για ντεκόρ. Θα είναι πάλι μια τρέλα. Δηλαδή, οι σκηνές των «Μελισσών» θα μοιάζουν παιχνιδάκι μπροστά σε αυτό.
Οσo για της Άγριες Μέλισσες;
Με τις «Άγριες Μέλισσες» πώς προέκυψε η συνεργασία σου;
Έψαχναν έναν σκηνοθέτη που να είναι λίγο έξω από αυτούς που κάνουν τηλεόραση.
Και γιατί εσένα;
Νομίζω ότι οι κινηματογραφικοί σκηνοθέτες δεν θα έλεγαν «ναι». Κανείς. Δηλαδή εγώ έσπασα ένα στερεότυπο. Αλλά το έσπασα συνειδητά, δεν έγινε κατά τύχη.
Δείτε ακόμη Μαύρο Ρόδο: Ο ρόλος της Μυρτώς Αλικάκη που θα ξαφνιάσει
Είπα οκ, αφού είναι ωραίο το σενάριο και δεν είχα και καμιά άλλη τρομερή πρόταση, πάμε να το κάνουμε! Υπήρχε τότε πολύς κόσμος που μου είπε ότι είμαι τρελός.
Τι σου άρεσε στο σενάριο;
Μου άρεσε πάρα πολύ η πλοκή. Είδα έναν κόσμο που μπορούσα να φτιάξω. Μου άρεσε πολύ η ίντριγκα, ξέρεις, το crime στοιχείο. Μου άρεσε πάρα πολύ ότι αυτή παντρεύεται και τον σκοτώνει. Με το που το διάβασα, είχα δει τον φόνο κατευθείαν.
Ποιος σου είπε να μη δεχτείς;
Ο μπαμπάς μου. Μου είπε “better not”.
Δηλαδή ο άνθρωπος που σε μύησε στον κινηματογράφο προσπάθησε να σε αποτρέψει. Πες μου λίγα λόγια για τον μπαμπά σου και τη σχέση του με το σινεμά.
Η γιαγιά μου ήταν καθαρίστρια στα πρώτα στούντιο του Φίνου, τη δεκαετία του ’30 και του ’40, και στον κινηματογράφο «Αττικόν».
Δείτε ακόμη Παγιδευμένοι: Μια αυτοκτονία που μπορεί να φανεί σαν δολοφονία
Και επειδή μεγάλωνε μόνη της τον μπαμπά μου, τον έπαιρνε το βράδυ και τον κοίμιζε στα καθίσματα.
Πολλοί είπαν ότι οι «Μέλισσες» έφεραν τον κινηματογράφο στην τηλεόραση.
Ο κινηματογράφος είναι στην αίθουσα και όχι στην οθόνη της τηλεόρασης. Όταν βλέπεις κινηματογραφικές ταινίες στην τηλεόραση, δεν χωράνε, το νιώθεις αυτό το πράγμα, γιατί είναι μια αφήγηση που έχει γίνει για το μεγάλο πανί.
Δείτε ακόμη Μαύρο Ρόδο: Ο Γιάννης Κουκουράκης παράνομο ζευγάρι με την γυναίκα του Κακούρη
Η τηλεόραση έχει άλλη γλώσσα. Σε όλο τον πλανήτη η τηλεόραση γίνεται πιο γρήγορα και πιο φθηνά από το σινεμά. Όταν λοιπόν λένε ότι οι «Μέλισσες» έφεραν τον κινηματογράφο στην τηλεόραση, απλά εννοούν ότι κάναμε σωστά τη δουλειά μας.
Δηλαδή;
Δηλαδή κάναμε σκηνές που είχαν πέντε πλάνα παραπάνω, ωραία εικόνα, καλό μοντάζ, σωστή μουσική… Αλλά είναι τηλεόραση, δεν είναι σινεμά.
Τι νομίζεις ότι θα μείνει από τις «Μέλισσες»;
Νομίζω θα μείνει το πολύ ανθρώπινο στοιχείο. To συναίσθημα. Ήταν μια σειρά που δεν κιότεψε να κοιτάξει στα μάτια τον θάνατο, τον έρωτα, την καθημερινότητα, την πολιτική. Πράγματα τα οποία ειδικά στην Ελλάδα κάπως τα αποφεύγουμε.
Δείτε ακόμη Μάγισσα: Έλλη Τρίγγου- Η υπηρέτρια που περπατά σε δύσβατα και γεμάτα αγκάθια, μονοπάτια
Τα κάνουμε λίγο έμμεσα. Εγώ θυμάμαι να μαθαίνουμε ότι η σύγκρουση δεν πρέπει να φαίνεται πολύ. Το οποίο είναι μια μαλακία και μισή, η σύγκρουση πρέπει να είναι σύγκρουση. Δεν υπάρχει υπόγεια σύγκρουση, ας πούμε, να κοιταζόμαστε και να μη μιλάμε.
Εσένα προσωπικά τι θα σου αφήσουν οι «Μέλισσες»;
H αίσθηση που θα μου μείνει είναι χιλιάδες άνθρωποι, εκατομμύρια, να με κοιτάνε και να μου χαμογελάνε για ένα πράγμα το οποίο έκανα με πολύ κόπο από το σπίτι μου την εποχή του κορωνοϊού. Ένιωσα ξανά σαν παιδί με αυτό το πράγμα.
Η κριτική σε πείραξε;
Όχι, γιατί ήμουν πολύ σίγουρος στις αποφάσεις μου. Δηλαδή είχα κάνει κριτική πριν να μου την κάνουν.
Δείτε ακόμη Παγιδευμένοι: Ο Νέστορας από τις Άγριες Μέλισσες με πλειάδα γνωστών ηθοποιών
Έλεγαν, για παράδειγμα, «Γιατί φοράει κραγιόν η Ελένη;» Μα ήθελα να φοράει κραγιόν διότι θεωρούσα ότι ήταν μια πρωταγωνίστρια που έπρεπε να φοράει κραγιόν.
Εσύ τι αρνητικό βρίσκεις στις «Μέλισσες»;
Το βασικό αρνητικό των «Μελισσών» πηγάζει και λίγο από την έλλειψη χρόνου. Δηλαδή πολλές φορές γίνονταν τσαπατσουλιές.
Δείτε ακόμη Μαύρο Ρόδο: Η Κατερίνα Διδασκάλου καλόγρια
Αυτό νομίζω που κράτησε το επίπεδο, ακόμη και αν έβλεπες μια πιο πρόχειρα φτιαγμένη σκηνή που δεν είχε τα σωστά props ή το σωστό ντεκόρ, ήταν το performance των ηθοποιών και το κείμενο.
Θα πεις ένα παράδειγμα;
Το «Διαφάνι» είχε πολλά… νεκροταφεία. Από την πρώτη σεζόν μέχρι τώρα αλλάξαμε 5-6 location.
Γιατί;
Για λόγους πρακτικούς. Όταν πρωτοξεκινήσαμε πήγαμε στο καλύτερο που βρήκαμε που ήταν όμως μακριά.
Δείτε ακόμη Μάγισσα: Όλα όσα θα συμβούν στη νέα σειρά του ANT1
Μετά ψάξαμε για πιο κοντινό. Όταν πια φτάνεις στην τρίτη σεζόν, δεν έχεις χρόνο να κάνεις τίποτα!
Πού ήταν το πρώτο και πού το τελευταίο νεκροταφείο;
Το πρώτο ήταν στο Καλέντζι. Το τελευταίο ήταν στο πλατό. Δεν φτιάξαμε τίποτα, ακουμπήσαμε τους τάφους πάνω στο γκαζόν.